Wat doet NZF?

NZF neemt als taak op zich om de krachten van de Zakat-plichtigen te bundelen, met als doel de moslimgemeenschap te verenigen en te ondersteunen. Hierbij geldt het principe dat de moslimgemeenschap als één lichaam is, waarbij het lijden van een lichaamsdeel het hele lichaam treft.

Jouw Zakat verandert levens

Het Nationaal Zakat Fonds (NZF) bundelt krachten om een positieve impact te creëren in Nederland. Samen streven we naar oplossingen voor diverse uitdagingen, die zowel economisch, sociaal als religieus van aard zijn. Zo bouwen we aan een samenleving waarin iedereen zich bewust is van zijn of haar rol als ondersteunende hand voor anderen. NZF beschouwt zichzelf niet alleen als een verlichter van pijn, maar vooral als een bron van hoop en inspiratie.

Educeren

Het is belangrijk dat het geven van Zakat makkelijk wordt gemaakt. Daarom geven wij workshops aan diverse doelgroepen.

Ga naar de kennisbank >

Inzamelen

Wij zijn jouw betrouwbare partner voor het inzamelen van de Zakat

Geef Zakat >

Calculeren

Wij ondersteunen jou bij het nauwkeurig berekenen van de Zakat, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de juiste hoeveelheid aan Zakaat betaalt.

Bereken jouw Zakat >

Verdelen

Wij verdelen jouw Zakat over de acht vastgestelde categorieën in de koran (9:60) en maken daarmee impact in heel Nederland.

Lees hoe dat gaat >

Wat we hebben bereikt

>3.500

Mensen geholpen

€1,8M+

Uitgegeven aan Zakat in Nederland

>8.000

Betalers die hun Zakat toevertrouwen

Wij verdelen de Zakat over 3 fondsen

Jouw Zakat is meer dan alleen een betaling. Het is naast een zuivering van jouw rijkdom ook een manier om sociale verandering te creëren.

Noodfonds

Help moslims in nood om door hun moeilijke periode te komen door hen snel toegang te geven tot geld om hun basisbehoeften, zoals voedsel en kleding, te dekken.

Geef Zakat aan het Noodfonds >

Woonfonds

Help moslims aan een veilig thuis. Helaas wonen veel moslims al jaren in niet-leefbare woningen, slapen op de koude betonnen vloeren en dit zonder enig interieur.

Geef Zakat aan het Woonfonds >

Groeifonds

Ondersteun moslims die door geldgebrek niet in hun ontwikkeling kunnen investeren. Help hen om het beste uit zichzelf te halen, waar wij allemaal baat bij hebben. 

Geef Zakat aan het Groeifonds>

NZF is jouw betrouwbare Zakat- partner

Altijd vertrouwd

NZF heeft twee belangrijke taken: het uitleggen van Zakat en helpen bij de berekening ervan, en dienen als een betrouwbare plek waar je gerust jouw Zakat of andere donaties kunt geven om de lokale gemeenschap te helpen. We streven naar professionaliteit, openheid en efficiëntie, wat blijkt uit de kennis van ons team, jaarlijkse controles, en het inzicht in de impact van onze acties.

Weet jij al hoeveel Zakat je verplicht bent te betalen?

Met onze calculator kun je jouw Zakat-bedrag berekenen. Weet je al welk bedrag je dient te betalen? Betaal dan gelijk via onderstaande knop.

Impact verhalen

In de afgelopen maanden hebben wij honderden mensen kunnen assisteren. Lees meer over wat de verhalen achter deze mensen zijn.

De boer met kiespijn

1,5 miljoen Nederlanders vermijden de tandarts vanwege de rekeningen. Wanneer was jij bang voor...

Vragen? Klik hier.