Adviesgesprek inplannen?

Het kan lastig zijn om uit te rekenen hoeveel Zakat je moet betalen. Onze calculator is ontworpen om het snel en gemakkelijk te maken. Kijk of jouw vraag eerst in de kennisbank staat.

Maar als je meer hulp nodig hebt als ondernemer of particulier dan staan we klaar om je te helpen. Boek een datum en zorg ervoor dat je je vragen gereed hebt om de tijd optimaal te gebruiken met onze Zakat consultants.

Hoe werkt het?

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Stap 1: Plan een gesprek in

Stap 2: Krijg advies op maat

Stap 3: Bereken en betaal jouw Zakat

Stap 4: Jij hebt je plicht vervuld en je helpt jouw medemens

Verander iemand zijn leven vandaag nog

Weet je wat je moet afdragen? Wacht dan niet langer en doe het nu direct. Als je nog twijfelt over het exacte bedrag, maak gebruik van onze stapsgewijze calculator.

Veelgestelde vragen

Het is prima om vragen te hebben over de Zakat. Gelukkig zijn wij er om je hierbij te helpen. Wij hebben de meest uitgebreide kennisbank. Kijk daar eens naar en je mag altijd een gratis adviesgesprek plannen.

-
Waar gaat de Zakat heen?

Een goede vraag. De Zakat is jouw derde pilaar en het is belangrijk dat je hier zorgvuldig mee omgaat.

De Zakat wordt bij ons uitgegeven over 4 verschillende fondsen (noodfonds, woonfonds, groeifonds en startfonds). Duizenden Nederlandse moslims kunnen via de website een aanvraag indienen. Wij hebben dan een gesprek met ze en checken alle documenten (bankafschriften, paspoort e.a.) en kijken dan op welke manier wij het beste kunnen assisteren. Dit gaat bijvoorbeeld om het voorkomen van een huisuitzetting. Hierdoor komt een moeder met haar kinderen niet op straat. Het volledige proces kun je hier lezen.

Kan ik mijn Riba gelden als Sadaqah doneren?

Als jij Riba/rentegelden hebt ontvangen dan dien je dit zo snel mogelijk uit te geven. Het wordt niet gerekend als een Sadaqah aangezien het onrechtmatig verkregen geld is in de Shariah. Op de website van NZF kun je dit aangeven.

Is de Sadaqah een onderdeel van de Zakat?

De Sadaqah verschilt van de Zakat. De Sadaqah is een vrijwillige liefdadigheid en kan geld zijn, maar ook een glimlach. De Zakat daarentegen is een jaarlijks terugkerende financiële verplichting. Zie hieronder een aantal verschillen:

Verschil 1: Zakat is een jaarlijkse verplichting terwijl Sadaqah nooit verplicht is

Verschil 2: Zakat wordt betaald over specifieke bezittingen zoals; contant geld, bedrijfsbezittingen, vorderingen etc., terwijl Sadaqah geen specifieke bezittingen kent waarover betaald dient te worden

Verschil 3: Het niet afdragen van de Zakat is een zonde terwijl het niet geven van Sadaqah geen zonde is

Verschil 4: Zakat heeft een vermogensdrempel (Nisab) terwijl Sadaqah geen vermogensdrempel heeft

Verschil 5: Zakat werd in het algemeen lokaal uitgegeven, terwijl Sadaqah overal in de wereld uitgegeven kan worden

Als ik via jullie mijn Zakat uitgeef is het dan aftrekbaar voor de belastingdienst?

NZF beschikt over de ANBI-status. Hiermee is elke betaling via NZF aftrekbaar voor de belastingdienst. Daarnaast heeft NZF als eerste NLs-Islamitische organisatie de CBF-erkenning. Aan een CBF- erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

Is je vraag niet beantwoord?

 

Neem contact op of bekijk onze kennisbank.

Vragen? Klik hier.