Onze samenwerkingen

Het Nationaal Zakat Fonds (NZF) werkt met diverse organisaties samen; van de GGD en het maatschappelijk werk, tot bewindvoerders, schuldhulpverleners en (jeugd)hulpverlening. Deze samenwerkingen zijn voor ons van cruciaal belang om de gemeenschap zo goed mogelijk te dienen. Wij streven naar duurzame verbetering en daarbij is het van belang om hulp via verschillende kanalen in te zetten.

Samen komen we verder

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Waarom bestaat NZF?

De kloof in de samenleving wordt steeds groter. Helaas zijn er nog te veel mensen die worstelen om de eindjes aan elkaar te knopen, van week tot week en zelfs van dag tot dag leven. Een grote groep komt daarom in een neerwaartse spiraal terecht van armoede met als gevolg maatschappelijke problemen. NZF spreekt daarom de gemeenschap aan op haar verantwoordelijkheid en doet hierbij beroep op moslims om hun jaarlijkse Zakat-verplichting uit te geven aan hun eigen gemeenschap.

Wie dient de aanvraag in?

Bij het NZF kan er op twee manieren een aanvraag ingediend worden. Door een hulpverlenende organisatie, namens degene die Zakat-behoeftig is. Of door de persoon zelf. Indien een hulpverlenende organisatie een aanvraag indient namens de persoon, is er uiteraard sprake van wederkerigheid. Het NZF gaat graag samenwerkingen aan om de situatie van de aanvrager te verbeteren. Indien er sprake is van een hulpvraag waar het NZF niet direct aan kan bijdragen, neemt NZF – uiteraard met in- en toestemming – contact op met organisaties die kunnen bijdragen aan het beantwoorden van de hulpvraag.

Hoe kom ik als organisatie in contact?

Is jouw organisatie of gemeente geïnteresseerd in een samenwerking met NZF?

Neem dan contact op met Nora el Abdouni via nora@nationaalzakatfonds.nl of 06- 25213784.

Klaar om samen te werken?

Neem contact met ons op of klik hieronder voor meer informatie.

Vragen? Klik hier.