Samenwerkingen

Samenwerkingen

Het Nationaal Zakat Fonds (NZF) werkt met diverse organisaties samen. Van de GGD tot aan maatschappelijk werk. Van bewindvoerders en schuldhulpverleners tot aan specifieke (jeugd)hulpverlening. De samenwerkingen zijn een belangrijke bouwsteen voor het realiseren van een duurzame verbetering voor mensen die een aanvraag indienen.

Bij het Nationaal Zakat Fonds kan er op twee manieren een aanvraag worden ingediend. Door een hulpverlenende organisatie, namens een cliënt. Of door de persoon zelf. Hiermee verlagen we de drempel voor iedereen.

De samenwerkingen met organisaties is op basis van wederkerigheid. Zo zijn organisaties in de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor een cliënt, bijvoorbeeld omdat een financiële impuls helpend zou kunnen zijn in de casus. Tegelijkertijd verwijst het Nationaal Zakat Fonds ook graag een (individuele) aanvraag door naar een hulpverlenende organisatie zodra een specifieke hulpvraag zichtbaar wordt. Uiteraard zal dit alleen gebeuren met in- en toestemming. 

Heel veel dank voor het snelle schakelen en jullie betrokkenheid. Door jullie impuls kunnen we voorkomen dat mijn cliënt uit huis gezet wordt. Ik kan jullie aanraden als betrouwbare partner in het sociaal domein.

Generalist

Gemeente Utrecht

Ik heb de samenwerking met jullie als zeer prettig ervaren. Jullie kijken verder dan de vraag
en zijn op zoek naar hoe we iemand echt verder kunnen helpen. Het werkt motiverend en
hoopgevend voor cliënten.

Maatschappelijk werker

Gemeente Den Haag

Fantastische ervaring met jullie. Snel, laagdrempelig en zeer betrokken. Naast de financiële hulp is het ook mooi hoe jullie mensen op het niveau van spiritualiteit en zingeving een boost geven. 

Hulpverlener

Gemeente Amsterdam

Samenwerkingen

NZF werkt samen

Benieuwd naar een samenwerking?

4 + 5 =

Vragen? Klik hier.