Alles over Zakat als ondernemer

Wij helpen jou graag als ondernemer bij al jouw Zakat-vragen. Voor ondernemers bieden wij een gratis adviesgesprek aan met een van onze Zakat-consultants.

Wat het jou oplevert

Iedere moslim heeft baat bij een sterke achterban. Het blijft een feit dat de financiële staat van een gemeenschap nog altijd de kracht en impact van deze groep kan beïnvloeden. Bijdragen levert niet alleen een sterke gemeenschap op, maar ook een gevoel van eenheid, verantwoordelijkheid en solidariteit.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Je ontvangt belastingvoordeel

Het Nationaal Zakat Fonds beschikt over de ANBI-status sinds 2020. Daarnaast is NZF het eerste Nederlands-Islamitische goede doel dat CBF-erkend is. Dit zijn goede doelen waar je vertrouwd aan kunt geven, omdat zij voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Lees er hier meer over. Lees hier meer over.

Je helpt jouw lokale gemeenschap verder

Van onze geliefde Profeet Mohammed ﷺ leren wij dat de Zakat in eerste instantie lokaal moet worden uitbesteed. Samen dragen we de eerste verantwoordelijkheid voor de mensen in onze directe omgeving.

Wij beschikken over Zakat-consultants die jou gratis adviseren.

Onze Zakat-consultants helpen je graag verder met jouw Zakat-berekening. Als je jouw zakelijke situatie wilt bespreken, kun je een gratis adviesgesprek inplannen

Jouw medemoslims bijstaan in moeilijke tijden.

Tienduizenden medemoslims in Nederland bevinden zich in uitdagende situaties en hopen op jouw hulp. Hun recht is onze verantwoordelijkheid en dit mogen we niet onderschatten. Allah heeft de Zakat als instrument gegeven om hun situatie te verbeteren. Wat doe jij met jouw Zakat?

Jouw geld rendeert hier het meest

NZF streeft ernaar dat elke aanvrager van Zakat binnen afzienbare tijd zelf Zakat kan betalen. Daarom werken wij zoveel mogelijk samen met andere (gemeentelijke) organisaties om de situatie van onze aanvragers zo snel mogelijk te verbeteren. We zoeken naar duurzame oplossingen met als resultaat krachtige moslims.

NZF is ANBI en CBF-erkend

Wat betekent dat voor jou?

De donaties aan stichting Nationaal Zakat Fonds zijn volledig fiscaal aftrekbaar. NZF is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en hierdoor kan je de donaties aftrekken.

Direct jouw zakat overmaken aan NZF?
Dat kan via ons IBAN nummer: NL34 INGB 0008 3627 48

De werkwijze voor ondernemers

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Stap 1: Plan een gesprek in

Stap 2: Krijg advies op maat

Stap 3: Bereken en betaal jouw Zakat

Stap 4: Plicht vervuld en je helpt jouw medemens

Plan nu jouw gratis adviesgesprek in

Onze Zakat-consultants staan klaar om jou te helpen. Je kunt ook direct gebruik maken van onze uitgebreide calculator.

Veelgestelde vragen

Het is volkomen begrijpelijk om vragen te hebben over de Zakat. Hierbij ondersteunen wij jou graag. Neem een kijkje in onze uitgebreide kennisbank en voel je vrij om een gratis adviesgesprek in te plannen.

-
Waar gaat mijn Zakat naar toe?

Een goede vraag. De Zakat is jouw derde pilaar en het is belangrijk dat je hier zorgvuldig mee omgaat.

NZF heeft vier fondsen. Het Noodfonds, het Woonfonds, het Groei- en Educatiefonds en het Startfonds. Nederlandse moslims die Zakat willen aanvragen kunnen via de website en aanvraag indienen bij een fonds dat op hen van toepassing is. We voeren vervolgens een gesprek met hen en controleren alle documenten (zoals bankafschriften en paspoorten) en kijken vervolgens naar hoe we het beste kunnen helpen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat we een huisuitzetting voorkomen, zodat een moeder met haar kinderen niet op straat komt te staan. Je kunt het volledige proces hier lezen.

Waar moet ik Zakat over betalen als ondernemer?

Binnen onderneming zijn er doorgaans drie type bezittingen die Zakat-plichtig zijn:

1. Al jouw liquide middelen,
2. Alle debiteuren die open staan bij het aanbreken van jouw Zakat-dag
3. Alle voorraden die de onderneming heeft bij het aanbreken van de Zakat-dag.

Welke invloed hebben belastingen op mijn Zakat?

Alle BTW die je hebt ontvangen op verleende diensten dien je niet mee te nemen in jouw Zakat-berekening. Dit is weliswaar geld dat op jouw rekening staat, maar niet van jou is. Dit heb jij namens de Belastingdienst moeten innen.

Bij het aanbreken van jouw Zakat dag mag je de te betalen belastingen in mindering brengen op jouw Zakat-plichtige bezittingen. Dus als het vandaag jouw Zakat dag is en jij hebt een brief ontvangen van de Belastingdienst waarin staat dat jij nog €20.000 dient te betalen, dan mag je dit bedrag aftrekken van jouw Zakat berekening. Voor meer specifieke situaties kun je terecht in onze kennisbank.

NZF heeft de ANBI-status, waardoor elke donatie via NZF fiscaal aftrekbaar is.

Bovendien is NZF de eerste Nederlands-Islamitische organisatie die de CBF-erkenning heeft ontvangen. Een goed doel dat erkend is door het CBF kan met vertrouwen gesteund worden, omdat men ervan uit kan gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich laat controleren door een onafhankelijke partij.

Is jouw vraag niet beantwoord?

 

Neem contact op of bekijk onze kennisbank.

Vragen? Klik hier.