Alles over Zakat als ondernemer

Wij helpen jou graag als ondernemer bij al jouw Zakat-vragen. Voor ondernemers hebben wij een gratis service waarbij zijn een adviesgesprek met een Zakat consultant kunnen plannen om hun situatie door te nemen.

Wat het jou oplevert

In de afgelopen jaren hebben wij duizenden medemoslims geholpen in Nederland. Mensen die onze buren zijn en recht hebben op onze hulp en schouder. Jij kan hier deel van uitmaken, net zoals duizenden andere betalers.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Je ontvangt belastingvoordeel

Het Nationaal Zakat Fonds beschikt over de ANBI-status sinds 2020. Daarnaast is NZF het 1ste Nederlands-Islamitische goed doel dat CBF-erkend is. Dit zijn goede doelen waar je vertrouwd aan kunt geven, omdat zij voldaan aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Lees hier meer over.

Je helpt jouw lokale gemeenschap verder

Van de Profeet Mohamed (saw) leren wij dat de Zakat in de eerste plaats lokaal hoort. Wij zijn met z’n allen in de eerste plaats verantwoordelijk voor de mensen in onze omgeving.

Wij hebben in-house Zakat consultants die jou gratis helpen

Onze Zakat consultant helpen jou graag verder bij jouw Zakat berekening. Als jij jouw onderneming wil doorspreken dan kan dat door een gratis adviesgesprek in te plannen.

Betrokken zijn met medemoslims die het moeilijk hebben

Tienduizenden medemoslims in Nederland hebben het moeilijk en rekenen letterlijk op jou. Wij zijn verantwoordelijk voor hen en hebben een instrument van Allah gekregen om hun situatie veranderen. De Zakat, wat doe jij ermee?

Jouw geld rendeert hier het meest

NZF zet zich in om ervoor te zorgen dat elke Zakat aanvrager binnen korte tijd een Zakat betaler wordt. Om die reden werken wij zoveel mogelijk samen met andere (gemeentelijke) organisaties. Het gaat uiteindelijk om een duurzame oplossing. Wij willen meer krachtige moslims.

NZF is ANBI en CBF-erkend

Wat betekent dat voor jou?

De donaties aan stichting Nationaal Zakat Fonds zijn volledig fiscaal aftrekbaar. NZF is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en hierdoor kan je de donaties aftrekken.

Direct je zakat overmaken aan NZF?
Dat kan via ons IBAN nummer: NL34 INGB 0008 3627 48

Hoe het werkt?

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Stap 1: Plan een gesprek in

Stap 2: Krijg advies op maat

Stap 3: Bereken en betaal jouw Zakat

Stap 4: Plicht vervuld en je helpt jouw medemens

Plan nu jouw gratis adviesgesprek in

Onze Zakat consultants staan klaar om jou te helpen. Je kunt ook direct gebruik maken van onze uitgebreide calculator.

Veelgestelde vragen

Het is prima om vragen te hebben over de Zakat. Gelukkig zijn wij er om je hierbij te helpen. Wij hebben de meest uitgebreide kennisbank. Kijk daar eens naar en je mag altijd een gratis adviesgesprek plannen.

-
Waar gaat de Zakat heen?

Een goede vraag. De Zakat is jouw derde pilaar en het is belangrijk dat je hier zorgvuldig mee omgaat.

De Zakat wordt bij ons uitgegeven over 4 verschillende fondsen (noodfonds, woonfonds, groeifonds en startfonds). Duizenden Nederlandse moslims kunnen via de website een aanvraag indienen. Wij hebben dan een gesprek met ze en checken alle documenten (bankafschriften, paspoort e.a.) en kijken dan op welke manier wij het beste kunnen assisteren. Dit gaat bijvoorbeeld om het voorkomen van een huisuitzetting. Hierdoor komt een moeder met haar kinderen niet op straat. Het volledige proces kun je hier lezen.

Waar moet ik Zakat over betalen als ondernemer?

In een onderneming zijn er drie type bezittingen die doorgaans Zakatplichtig zijn.

1. Al jouw liquide middelen, 2. Alle debiteuren die open staan bij het aanbreken van jouw Zakat-dag en 3. Alle voorraden die de onderneming heeft bij het aanbreken van de Zakat-dag.

Door gebruik te maken van de calculator wordt je stapsgewijs begeleid. Je kunt ook een gratis adviesgesprek inplannen

Hoe ga ik om met te betalen belastingen en de Zakat?

Alle BTW die je hebt ontvangen op verleende diensten dien je niet mee te nemen in jouw Zakat-berekening. Dit is weliswaar geld dat op jouw rekening staat, maar niet van jou is. Dit heb jij namens de Belastingdienst moeten collecteren.

Bij het aanbreken van jouw Zakat dag mag je de te betalen belastingen in mindering brengen op jouw Zakatplichtige bezittingen. Dus als het vandaag jouw Zakat dag is en jij hebt een brief ontvangen van de Belastingdienst dat jij €20.000 nog dient te betalen, dan mag je dit bedrag aftrekken in jouw Zakat berekening. Meer concrete situaties zijn te vinden in de kennisbank.

Als ik via NZF mijn Zakat uitgeef is het dan aftrekbaar voor de belastingdienst?

NZF beschikt over de ANBI-status. Hiermee is elke betaling via NZF aftrekbaar voor de belastingdienst. Daarnaast heeft NZF als eerste NLs-Islamitische organisatie de CBF-erkenning. Aan een CBF- erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

Is je vraag niet beantwoord?

 

Neem contact op of bekijk onze kennisbank.

Vragen? Klik hier.