Missie en visie

Over het Nationaal Zakat Fonds

Het Nationaal Zakat Fonds (NZF) gelooft in een samenleving waarin moslims de krachten bundelen en harmonie en welvaart brengen voor iedereen. Onze missie is om de derde pilaar van de Islam te verstevigen. NZF ondersteunt moslims bij het berekenen, verzamelen en verdelen van hun Zakat om zoveel mogelijk impact te maken in de Nederlandse samenleving.

Onze droom

De kloof in de samenleving neemt alsmaar toe. Er zijn veel mensen die worstelen om de eindjes aan elkaar te knopen en in een neerwaartse spiraal van armoede en andere maatschappelijke problemen terecht komen. Mensen die voor een dubbeltje zijn geboren, worden bijna nooit een kwartje. Bijna de helft daarvan heeft een Islamitische achtergrond. Dit is een probleem voor jou, mij en iedere Nederlander. Maar samen kunnen we dit doorbreken!

Geleid door ons geloof en onze waarden ontketenen wij de grote potentie van de gemeenschap door de Zakat tot leven te brengen. Wij nemen het heft van onze toekomst in handen en creëren een veerkrachtige samenleving. Door de krachten te bundelen brengen wij harmonie en welvaart voor iedereen. Hier, in het land van ons.

Onze missie

Onze missie is om de derde pilaar van de Islam te verstevigen. NZF ondersteunt moslims bij het berekenen, verzamelen en verdelen van hun Zakat om zoveel mogelijk impact te maken in de Nederlandse samenleving.

Onze strategie

Wij willen binnen vijf jaar de meest impactvolle en inspirerende filantropische instelling van Nederland zijn. Door de hoogste kwaliteitsstandaarden na te streven inspireren en motiveren we anderen om hierin mee te gaan. Wij hebben een intensieve samenwerking met diverse maatschappelijke instellingen en maken zoveel mogelijk gebruik van de reeds bestaande voorzieningen. Zo bundelen wij niet alleen onze krachten, maar realiseren we ook echt een multiplier effect.

Maak hier ook deel van uit

Waar wij voor staan

Lees hier over onze kernwaarden

Getrouwheid

Wij vervullen de belofte aan onze Schepper (verticaal) en schepping (horizontaal). Onze community kan op ons rekenen.

Compassie

Wij zijn compassievol. Wij luisteren aandachtig, voelen de behoeften van onze gemeenschap aan en handelen als één lichaam. Wij zijn er voor elkaar.

Waardigheid

De bescherming van menselijke waardigheid staat centraal in alles wat wij doen. Dit heeft onder andere betrekking op ons positief mensbeeld en de manier van omgang.

Openheid

Wij zijn transparant in waar wij voor staan, onze manier van werken en de impact binnen onze samenleving. Wij omarmen constructieve feedback en nieuwe ideeen.

Excellentie

Wij zijn een continu lerende organisatie. Wij handhaven een hoge standaard van persoonlijke- en organisatorische integriteit en kwaliteit.

Wat onze gevers bereiken

Bekijk hoe de Zakat hen heeft geholpen

Jouw Zakat is mijn Islam

Ik bid zonder (schone) hoofddoek, want dit is mijn enige kleding. Het was enerzijds pijnlijk om te horen..

Vragen? Klik hier.