Onze missie en visie

Onze missie is om de derde pilaar van de Islam te verstevigen. NZF ondersteunt moslims bij het berekenen, verzamelen en verdelen van hun Zakat om zoveel mogelijk impact te maken in de Nederlandse samenleving.

Steeds meer mensen helpen

De kloof in de samenleving neemt alsmaar toe. Er zijn veel mensen die worstelen om de eindjes aan elkaar te knopen en in een neerwaartse spiraal van armoede en andere maatschappelijke problemen terecht komen. Mensen die voor een dubbeltje zijn geboren, worden bijna nooit een kwartje. Bijna de helft daarvan heeft een Islamitische achtergrond. Dit is een probleem voor jou, mij en iedere Nederlander. Maar samen kunnen we dit doorbreken!

Geleid door ons geloof en onze waarden ontketenen wij de grote potentie van de gemeenschap door de Zakat tot leven te brengen. Wij nemen het heft van onze toekomst in handen en creëren een veerkrachtige samenleving. Door de krachten te bundelen brengen wij harmonie en welvaart voor iedereen. Hier, in het land van ons.

Help jij ons deze droom waarheid te maken?

Doneer Sadaqa of betaal jouw Zakat zodat wij namens jou verder mensen kunnen helpen.

Visie en missie van NZF

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Visie - Wat wil NZF bereiken

Wij willen binnen vijf jaar de meest impactvolle en inspirerende filantropische instelling van Nederland zijn. Door de hoogste kwaliteitsstandaarden na te streven, gevormd door islamitische normen en waarden, inspireren en motiveren we anderen om hierin mee te gaan. Wij hebben een nauwe samenwerking met diverse maatschappelijke instellingen en bundelen verschillende expertises. Dit stelt ons in staat om effectief om te gaan met de diverse uitdagingen waarmee Nederlandse moslims worden geconfronteerd.

Missie - Hoe NZF dit wil bereiken

Onze missie is om de derde pilaar van de Islam, namelijk het uitgeven van de Zakat, in te zetten om daarmee de islamitische gemeenschap in Nederland te versterken. We ondersteunen moslims bij het berekenen van hun Zakat waarna wij het verzamelen en verdelen.

Onze waarden - Waar staat het NZF voor

NZF is gebouwd op 5 kernwaarden:

1. Getrouwheid

Wij vervullen de belofte aan onze Schepper (verticaal) en schepping (horizontaal). Onze gemeenschap kan op ons rekenen.

2. Compassie

Wij luisteren aandachtig, voelen de behoeften van onze gemeenschap aan en handelen als één lichaam.

3. Waardigheid

De bescherming van menselijke waardigheid staat centraal in alles wat wij doen. Dit heeft onder andere betrekking op ons positief mensbeeld en onze manier van omgang. We gaan integer om met de gevoelige informatie die met ons wordt gedeeld.

4. Openheid

Wij zijn transparant in waar wij voor staan en onze manier van werken. Daarin is er ruimte voor constructieve feedback en/of nieuwe ideeën.

5. Excellentie

Wij zijn een continu lerende organisatie. Wij handhaven een hoge standaard van persoonlijke- en organisatorische integriteit en kwaliteit.

Ons team

De Raad van Toezicht (RvT) houdt integraal toezicht op het beleid van de directie, toetst de activiteiten en resultaten aan het beleid en bewaakt de algemene gang van zaken binnen de organisatie.

kheireddine

Kheireddine Moussaoui
Voorzitter RvT

– Strategic Advisor @Politie Nederland
– Lid @Financieel Dagblad Young Circle

souhail

Souhail Chaghouani
Vice-voorzitter

– Programmadirecteur, Utrecht
– Lid RvT Jeugd & Gezin, Nijmegen

kheireddine

Amir Saleem
Lid RvT

– Sr. Portfolio Manager @Achmea
– Co-founder Fairnance

Jouw impact

Weten welke impact jij kunt maken? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vragen? Klik hier.