Hoe wordt de Zakat uitgegeven

Een kijkje in hoe de Zakat wordt uitgegeven

Het sociaal werk team bestaat uit professionals met diverse achtergronden. Zij zetten zich allemaal minimaal 8 uur per week in en zijn de stem van het Nationaal Zakat Fonds. De werkwijze van NZF bestaat uit 4 fasen van aanvraag tot afwijzing/toekenning van Zakat.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Screening

Elke aanvraag komt bij ons digitaal binnen in ons CRM-systeem. Wij screenen allereerst uitvoerig alle documenten zoals de bankafschriften, paspoort, schuldenoverzichten etcetera.

Persoonlijk contact

Wij bellen altijd de medemoslim/aanvrager op en zijn dan echt benieuwd hoe het gaat met hem/haar. Het is belangrijk om het gevoel te geven dat we er voor elkaar zijn gedurende makkelijke en moeilijke tijden. Vervolgens kijken wij op welke manier we kunnen zorgen dat de aanvrager er weer bovenop komt. Hierbij verwijzen wij ook mensen door naar de hulpverlening, omdat geld alleen niet de oplossing is.

Intern casusoverleg

Na ons gesprek kijken wij dan wat nodig is. Als iemand bijna uit huis wordt gezet dan zal dat wellicht zijn, het betalen van de achterstallige huurschuld. Dit doen we binnen het team.

Monitoring en evaluatie

Wij willen dat elke Zakat-aanvrager zo snel mogelijk een Zakat-betaler wordt net zoals jij. Daarom monitoren we elke aanvraag en van tijd tot tijd bellen wij hen op om te kijken hoe het gaat.

Wil jij deze mensen ook helpen?

Doneer Sadaqa óf betaal jouw Zakat zodat wij hiermee namens jou verder mensen kunnen helpen.

Lees meer over hun verhalen

In de afgelopen maanden hebben wij honderden mensen kunnen assisteren. Lees meer over wat de verhalen achter deze mensen zijn.

De boer met kiespijn

1,5 miljoen Nederlanders vermijden de tandarts vanwege de rekeningen. Wanneer was jij bang voor...

Vragen? Klik hier.