Betaal Zakat als bedrijf

 

Geef als bedrijf

Help als bedrijf mensen duurzaam en lokaal een stap verder. Bijvoorbeeld met veilig onderdak of een investering in hun opleiding of onderneming. Wist je dat deze donatie aan NZF aftrekbaar is van de belastingen?

Sinds de oprichting blijkt NZF een belangrijk lichtpunt te zijn voor zowel gezinnen als individueen in nood. De duurzame en effectieve aanpak die NZF hanteert, zorgt ervoor dat jouw donatie het verschil maakt op lokaal niveau.

Wat levert het je op als bedrijf?

1. Je ontvangt belastingvoordeel;

2. Je helpt onze lokale gemeenschap verder;

3. Wij hebben in-house Zakat consultants die jou kosteloos helpen;

4. Jouw Zakat betaling laat zien dat je betrokken bent met mensen die het moeilijk hebben;

5. Jouw geld rendeert hier het meest. Iedere euro bespaart het tienvoudige aan maatschappelijke kosten en problematiek.

NZF is een ANBI en CBF-erkend

De donaties aan stichting Nationaal Zakat Fonds zijn volledig fiscaal aftrekbaar. NZF is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en hierdoor kan je donaties van de winst aftrekken.

Direct je zakat overmaken aan NZF? Dat kan via ons IBAN nummer:
NL34 INGB 0008 3627 48

Hulp nodig met het berekenen van jouw Zakat?

Heb je een complexe bedrijfsstructuur, veel verschillende voorraden, aandelen of zie je gewoon door de bomen het bos niet meer? Wij hebben in house Zakat gecertificeerde consultants die jou kosteloos kunnen helpen met het berekenen van jouw Zakat. Maak een afspraak in onze kalender en kom ook als ondernemer jouw Zakat plicht na.

De meest gestelde vragen

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wat is Zakat?

Zakat is de derde pilaar binnen de Islam en vormt de basis van het geloof. Het is een verplichte daad van aanbidding, waarbij moslims die vermogen bezitten een deel daarvan moeten afstaan aan degenen die daarvoor in aanmerking komen.Taalkundig gezien wordt Zakat geassocieerd met zuivering en groei. Het woord ‘Zakat’ stamt van het Arabische werkwoord زكا wat ‘groeien, vermeerderen en zuiveren’ betekent.

Wanneer moet ik Zakat betalen?

Wanneer je een Islamitische jaar in het bezit bent geweest van tenminste de nisab, dien je jouw Zakat (ook wel ‘Zakaat’ genoemd) te berekenen en deze te betalen. Jouw Zakat-jaar begint op de datum waarop jouw vermogen voor het eerst gelijk of groter was dan de nisab. Zodra jij jouw Zakat-jaar hebt bereikt, dien je gelijk jouw Zakat af te dragen.

Als jouw Zakat-jaar van 1 Ramadan 1440 tot 1 Ramadan 1441 loopt, dan is het de bedoeling dat jij gelijk op 1 Ramadan 1441 jouw Zakat afdraagt. Dit is in overeenstemming met de woorden van Allah (swt):

وَآتُوا حَقَّهُ يَوْمَ حَصَادِهِ

‘En geef zijn recht (uit) op de dag van de oogst’ (Koran 6:141)

Waar moet ik Zakat betalen?

In de traditie van de Islam was de Zakat in beginsel gecentraliseerd en gelokaliseerd. Dit betekent dat de Zakat zoveel mogelijk uitgegeven dient te worden in de samenleving waar het geld is verdiend. Dit is vaak de plek waar jij woont en leeft. Als jij in Nederland of België woont dan ben jij verantwoordelijk voor jouw lokale gemeenschap en dient de Zakat daarom dan ook daar betaald te worden.

Hoeveel Zakat moet ik betalen?

Wanneer je Zakat-plichtig bent, moet je 2,5% van jouw vermogen afstaan. Met onze calculator kun je berekenen hoeveel dit precies is.

Meer weten?

Ga naar onze kennisbank.

Persoonlijk gesprek?

Plan een Zakat adviesgesprek in met één van onze adviseurs.

Zakat Gids?

Download hier onze laatste Zakat-gids.

Vragen? Klik hier.