Ik durf weer, een NZF telefoontje van hoop..

jul 27, 2021 | Impact stories

  1. Impact stories
  2. Ik durf weer, een NZF telefoontje van hoop..

Ebru is een vrouw die te maken heeft gehad met een langdurige periode van huiselijk geweld. Zij besloot te kiezen voor veiligheid. Zij benaderde NZF, omdat ze niet wist waar ze terecht kon met haar uitdagingen. Ebru is een vrouw die geen familie heeft wonen in Nederland. Ook heeft ze geen sociaal netwerk, omdat ze weinig buiten kwam en niet de mogelijkheid had daarin te investeren.  

NZF heeft haar geassisteerd bij haar hulpvragen door haar te verbinden met de juiste hulpverlening en tevens leefgeld van €250 gegeven voor de overbruggingsperiode. Zij belde op een gegeven moment de NZF sociaal werker op en zei het volgende:

Ebru: Ik zat in een donkere periode, maar de NZF donateurs hebben het licht voor mij laten schijnen. Ik had al maanden niet kunnen slapen door de angst, maar sinds het contact met NZF heb ik weer hoop en is mijn imaan sterker. Ik ken mijn eigenwaarde weer en kan, stap voor stap, weer op eigen benen staan. Ik durf weer te glimlachen en geloof in mijn medemens. Ik heb gesolliciteerd en heb een baan Alhamdolilah. Zou je alsjeblieft alle NZF betalers kunnen bedanken die mij weer sterker hebben gemaakt en hoop geven voor de toekomst?

NZF: Mooi om te horen en het is een eer voor ons om jou te zien groeien. Het wordt alleen heel lastig om te beloven dat we elke NZF betaler namens jou individueel kunnen bedanken.

Ebru: Dan zal ik hen allemaal blijven meenemen in mijn gebeden.

Ben jij klaar om jouw Zakat te betalen?

Wij helpen honderden medemoslims per week. Jouw plicht is hun recht. Sluit je aan bij de duizenden anderen die hun Zakat afdragen via NZF.

Meer om te lezen

De boer met kiespijn

1,5 miljoen Nederlanders vermijden de tandarts vanwege de rekeningen. Wanneer was jij bang voor...

Vragen? Klik hier.