Geef om elkaar. Geef voor elkaar.

jul 27, 2021 | Nieuws

  1. Nieuws
  2. Geef om elkaar. Geef voor elkaar.

Allah swt plaatste ons in gezinnen, gemeenschappen en de wereld omdat we gemaakt zijn met een aangeboren behoefte om elkaar te helpen en om onze menselijkheid met elkaar te delen. Als we in Nederland echt de ongelijkheid en de kloof tussen arm en rijk willen terugdringen dan kan dat alleen als iedereen met elkaar samen werkt, elkaar helpt en een uitgestrekte hand biedt. De impact van deze hulp is namelijk groot, niet alleen op de mensen zelf maar ook op de samenleving als geheel. 

Vooral in een samenleving die steeds individualistischer wordt, hebben we elkaar meer dan ooit nodig. Elkaar helpen en om elkaar geven is niet altijd gemakkelijk en soms kunnen we overweldigd worden door alle behoeften. Maar wij geloven dat zolang wij samen de krachten bundelen, de schouders eronder zetten, wij de Nederlandse samenleving kunnen veranderen zoals die er nu voor staat. 

Niemand kan alles alleen, maar samen kunnen we alles. 

Geef om elkaar. Geef voor elkaar. 

Met jouw Zakat en Sadaqah kun je hieraan bijdragen

Wij helpen honderden medemoslims per week. Jouw plicht is hun recht. Sluit je aan bij de duizenden anderen die hun Zakat afdragen via NZF.

Meer om te lezen

De boer met kiespijn

1,5 miljoen Nederlanders vermijden de tandarts vanwege de rekeningen. Wanneer was jij bang voor...

Vragen? Klik hier.