Ik ga bijna dood, maar jij was er.

mrt 20, 2023 | Impact stories

  1. Impact stories
  2. Ik ga bijna dood, maar jij was er.

Mijn naam is Hasana

Ik, Hasana, ben ernstig ziek en heb al veel operaties achter de rug, omdat ik kanker heb wat zich door mijn hele lichaam verspreidt. Volgens de doktoren heb ik niet meer lang te leven. Ik heb nog een dochtertje van 10 jaar oud, Amina, die ik vanwege de financiële situatie niet alles kan geven waar ze recht op heeft. Dit is een noodkreet naar jullie toe om hulp te krijgen insha’Allah.

Hulpvraag aan NZF

Hasana heeft haar hulpvraag aan ons toevertrouwd samen met haar maatschappelijk werker. Haar gezondheidssituatie is verergerd en zij mist inmiddels veel organen. Ze is uitbehandeld en krijgt alleen nog pijnmedicatie om het leven dragelijk te maken. Ze kruipt soms op de grond van de pijn. Haar dochter checkt soms of haar moeder nog ademt. Hasana wil graag de tijd die ze nog heeft samen met haar dochter zo goed mogelijk doorbrengen in een gezellige en huiselijke sfeer. Met de hulp van NZF heeft ze laminaat kunnen leggen en de kamer van haar dochter kunnen opfleuren met een nieuw kleurtje en een paar leuke accessoires. Ze is blij en voelt zich gezegend en gesteund door NZF in haar strijd. Ze vertelde met een brok in haar keel dat haar dochter iedere dag briefjes voor haar achterlaat met lieve berichtjes en zelf geknutselde cadeautjes.

Ben jij klaar om jouw Zakat te betalen?

Wij helpen honderden medemoslims per week. Jouw plicht is hun recht. Sluit je aan bij de duizenden anderen die hun Zakat afdragen via NZF.

Meer om te lezen

De boer met kiespijn

1,5 miljoen Nederlanders vermijden de tandarts vanwege de rekeningen. Wanneer was jij bang voor...

Vragen? Klik hier.