Ik wil niet meer dakloos zijn

mrt 20, 2023 | Impact stories

  1. Impact stories
  2. Ik wil niet meer dakloos zijn

Mijn naam is Melissa

Echtscheiding + vrouwenopvang + armoede

Ik ben een alleenstaande moeder en ik woon op dit moment samen met mijn dochter van 15 jaar in een tweekamerappartement Alhamdolilah. Hiervoor woonden we in een vrouwenopvang na een zware echtscheiding met veel geweld. Mijn dochter spreekt haar vader niet meer en ik probeer een goede moeder te zijn voor haar, maar ik heb continu het gevoel dat ik tekortschiet. Mijn dochter is een hele slimme meid, maar ze is in drie jaar tijd twee niveaus gezakt. Het doet mij pijn dat ik weet dat ze door alle stress niet kan concentreren. Wij proberen samen rond te komen van een uitkering en ik probeer alles te doen voor haar, maar helaas lukt dat nu niet omdat ik een aantal schulden heb.  Het gaat om een schuld bij de Belastingdienst en mijn zorgverzekering. Ik loop sinds deze maand ook achter met de betaling van mijn huur. Ik maak mij zorgen om de toekomst en ik hoop dat iemand mij kan helpen bij mijn huurschuld. Ik wil niet nog een keer in een opvang wonen. Ik blijf Allah aanbidden in de nacht en reken op Zijn plan.

Hoe NZF heeft geholpen

Melissa heeft met de assistentie van het NZF al haar schulden kunnen afbetalen waardoor ze nu geen enkele betalingsregeling heeft en het geld wat overblijft kan gebruiken voor haar en haar dochter. Dit gebaar was voor haar een gelukkig moment en het feit dat het NZF daar de reden van is, daar is ze ontzettend dankbaar voor. Het heeft haar ook versterkt in haar imaan, wat het belangrijkste is. Melissa geeft aan ze de Zakat-betalers en donateurs altijd meeneemt in haar dua.

Ben jij klaar om jouw Zakat te betalen?

Wij helpen honderden medemoslims per week. Jouw plicht is hun recht. Sluit je aan bij de duizenden anderen die hun Zakat afdragen via NZF.

Meer om te lezen

De boer met kiespijn

1,5 miljoen Nederlanders vermijden de tandarts vanwege de rekeningen. Wanneer was jij bang voor...

Vragen? Klik hier.