Hij wilde mij in brand steken

mei 8, 2021 | Impact stories

  1. Impact stories
  2. Hij wilde mij in brand steken

Als caseworker bij NZF maken we de meest verschrikkelijke situaties mee die ons persoonlijk enorm raken. Zo ook het verhaal van Özlem. Toen we haar aanvraag binnenkregen, was ik erg geschrokken van de schrijnende situatie waar zij samen met haar kinderen in verkeert. Eenmaal bij haar op bezoek sprongen de tranen mij in de ogen.

Er was jaren sprake van zeer extreme en heftige geweld bij Özlem thuis. Het ging hierbij niet om licht fysiek geweld of lichte bedreigingen, maar zeer extreme en heftige vormen waar haar kleine kinderen van zes en vier jaar getuigen van zijn geweest. Ze hebben het in veel gevallen gezien en gehoord. Ze had jaren de hoop dat het beter zou gaan, maar toen haar ex-man in het bijzijn van haar kinderen benzine over haar heen gooide om haar in brand te steken, maakte ze de keuze om weg te gaan bij hem. De kinderen zijn erg angstig op dit moment en slapen slecht. Dit raakt haar heel erg.

Het enige wat Özlem wilt is een veilig en vredig leven, voor haarzelf en haar kinderen. Ze wilt weer op eigen benen staan en opnieuw beginnen. Vanwege de kostendelernorm heeft Özlem een uitkering van ongeveer 600 euro. Amper genoeg om mee rond te komen, laat staan dat het genoeg is om de benodigde stappen te zetten.

Het Nationaal Zakat Fonds heeft geholpen met de dubbele lasten (o.a. borg nieuwe woning) en haar via ons netwerk voorzien van alle benodigde meubilair, zoals bedden voor haarzelf en de kinderen, een bank, televisie en een eethoek. Samen met de verhuisvergoeding van de gemeente was dit precies het duwtje dat ze nodig had. De volgende stap is dat ze haar diploma behaalt en in de ouderenzorg kan werken. Moge Allah het voor haar en een ieder die in een moeilijke situatie verkeert vergemakkelijken!

Ben jij klaar om jouw Zakat te betalen?

Wij helpen honderden medemoslims per week. Jouw plicht is hun recht. Sluit je aan bij de duizenden anderen die hun Zakat afdragen via NZF.

Meer om te lezen

De boer met kiespijn

1,5 miljoen Nederlanders vermijden de tandarts vanwege de rekeningen. Wanneer was jij bang voor...

Vragen? Klik hier.