Ik zie een heel andere Sumeya

apr 19, 2021 | Nieuws

  1. Nieuws
  2. Ik zie een heel andere Sumeya

Het Nationaal Zakat Fonds (NZF) werkt met diverse organisaties samen. Van de GGD tot aan maatschappelijk werk. Van bewindvoerders en schuldhulpverleners tot aan specifieke (jeugd)hulpverlening. De samenwerkingen zijn een belangrijke bouwsteen voor het realiseren van een duurzame verbetering voor mensen die een aanvraag indienen. Een van die samenwerkingen is met stichting Aminah te Amsterdam. Onderstaand een korte samenvatting van de ervaringen van bestuurder Mbarka N’bir met NZF.  

‘De samenwerking vind ik erg prettig. Het is warm, concreet, professioneel en transparant. Er zijn duidelijke voorwaarden, kaders en verwachtingen. Het team van NZF zoekt altijd naar mogelijkheden en toekomstperspectief. Ik was vooral verbaasd over de snelheid waarmee mensen worden geholpen en de manier waarop er op maat gemaakte oplossingen worden gevonden. In combinatie met de toegankelijkheid en laagdrempeligheid is dit echt vernieuwend in de wereld van fondsen en welzijn. 

Er gebeurt zoveel in Nederland, maar het is ontzettend onzichtbaar. Veel mensen staan machteloos en vallen tussen wal en schip. Mensen die dakloos zijn, mensen die op een betonnen vloer slapen, mensen die door huiselijk geweld, ziektes of ontslag in een moeilijke periode terecht zijn gekomen. De meesten zijn standvastig, maar armoede heeft ook een effect op hun geloof. In sommige gevallen wordt hun Imaan zwakker. Dankzij jullie hulp krijgen deze mensen eindelijk de aandacht die ze nodig hebben. Jullie bieden zoveel meer dan alleen geld.  Jullie geven ze echt een spirituele boost en daardoor weer hoop en houvast. Een mooi voorbeeld hiervan is Sumeya. Een zeer schrijnende situatie met een levensbedreigende situatie aan haar gebit. Doordat ze dakloos was, geen zorgverzekering had en geen inkomen, kon ze nergens terecht en werd de pijn alsmaar erger. Met jullie betrokkenheid en samenwerkingspartners is zij geholpen aan haar gebit en is er ook ondersteuning gekomen op andere leefgebieden. Zo was ze van haar immense pijn af, heeft ze gesolliciteerd en werkt ze nu bij een vaste werkgever. Ze werkt weer aan haar toekomst elhamdoulilah. Ik zie een heel andere Sumeya! 

Met jouw Zakat en Sadaqah kun je hieraan bijdragen

Wij helpen honderden medemoslims per week. Jouw plicht is hun recht. Sluit je aan bij de duizenden anderen die hun Zakat afdragen via NZF.

Meer om te lezen

De boer met kiespijn

1,5 miljoen Nederlanders vermijden de tandarts vanwege de rekeningen. Wanneer was jij bang voor...

Vragen? Klik hier.