Na enorme schulden en een gedwongen uithuisplaatsing kwam Abdel met zijn zwangere vrouw en twee kinderen van vijf en drie jaar in één klap op straat te staan. De particuliere huurwoningen in Amsterdam konden ze niet betalen en omdat ze hier geen familie of kennissen hadden, moesten ze van de ene noodopvang naar de andere. De jongste zoon werd zelfs in de daklozenopvang geboren! Het was een zwarte periode in hun leven: geen privéleven, veel stress en geen veilige omgeving voor de kinderen.

Het deed Abdel enorm veel pijn en verdriet om zijn vrouw en kleine kinderen op legerbedjes te zien liggen zonder enige privacy en omringd met zwaarverslaafden. Door de lange wachtlijsten bij de instanties kreeg hij maar geen hulp en was hij ten einde raad.

Via een kennis hoorde hij over het Nationaal Zakat Fonds. Alhamdoulillah hebben ze nu eindelijk een eigen woning en een budgetcoach om de financiën zo snel mogelijk op orde te krijgen. NZF heeft geholpen met de inrichting van de nieuwe woning en een opleiding betaalt voor Abdel om zo snel mogelijk aan het werk te gaan en weer voor zijn gezin te kunnen zorgen.‘Alhamdoulillah is onze situatie helemaal veranderd, Jullie hebben ons vertrouwen gegeven en we hebben die met beide handen gegrepen. We zijn keihard bezig met onze toekomst. We zijn heel blij met jullie, Djazakoumoe Allahoe khairan!’

𝐻𝑒𝑙𝑎𝑎𝑠 𝑖𝑠 𝑑𝑖𝑡 𝑔𝑒𝑒𝑛 𝑢𝑛𝑖𝑒𝑘 𝑣𝑒𝑟ℎ𝑎𝑎𝑙. 𝑁𝑒𝑑𝑒𝑟𝑙𝑎𝑛𝑑 𝑘𝑒𝑛𝑡 40.000 𝑑𝑎𝑘𝑙𝑜𝑧𝑒𝑛. 𝑆𝑖𝑛𝑑𝑠 2009 𝑖𝑠 ℎ𝑒𝑡 𝑎𝑎𝑛𝑡𝑎𝑙 𝑑𝑎𝑘𝑙𝑜𝑧𝑒𝑛 𝑚𝑒𝑡 𝑒𝑒𝑛 𝑛𝑖𝑒𝑡-𝑤𝑒𝑠𝑡𝑒𝑟𝑠𝑒 𝑚𝑖𝑔𝑟𝑎𝑡𝑖𝑒𝑎𝑐ℎ𝑡𝑒𝑟𝑔𝑟𝑜𝑛𝑑 𝑣𝑒𝑟𝑑𝑟𝑖𝑒𝑣𝑜𝑢𝑑𝑖𝑔𝑑. 𝐷𝑖𝑡 𝑧𝑖𝑗𝑛 𝑚𝑒𝑛𝑠𝑒𝑛 𝑑𝑖𝑒 𝑏𝑖𝑗𝑣𝑜𝑜𝑟𝑏𝑒𝑒𝑙𝑑 𝑠𝑙𝑎𝑝𝑒𝑛 𝑖𝑛 𝑑𝑒 𝑜𝑝𝑒𝑛 𝑙𝑢𝑐ℎ𝑡, 𝑖𝑛 𝑝𝑜𝑟𝑡𝑖𝑒𝑘𝑒𝑛, 𝑓𝑖𝑒𝑡𝑠𝑒𝑛𝑠𝑡𝑎𝑙𝑙𝑖𝑛𝑔𝑒𝑛, 𝑠𝑡𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛𝑠, 𝑤𝑖𝑛𝑘𝑒𝑙𝑐𝑒𝑛𝑡𝑟𝑎 𝑜𝑓 𝑒𝑒𝑛 𝑎𝑢𝑡𝑜.

Vragen? Klik hier.