Safouan is als dakloze geboren!

mei 8, 2021 | Impact stories

  1. Impact stories
  2. Safouan is als dakloze geboren!

Na enorme schulden en een gedwongen uithuisplaatsing kwam Abdel met zijn zwangere vrouw en twee kinderen van vijf en drie jaar in één klap op straat te staan. De particuliere huurwoningen in Amsterdam konden ze niet betalen en omdat ze hier geen familie of kennissen hadden, moesten ze van de ene noodopvang naar de andere. De jongste zoon werd zelfs in de daklozenopvang geboren! Het was een zwarte periode in hun leven: geen privéleven, veel stress en geen veilige omgeving voor de kinderen.

Het deed Abdel enorm veel pijn en verdriet om zijn vrouw en kleine kinderen op legerbedjes te zien liggen zonder enige privacy en omringd met zwaarverslaafden. Door de lange wachtlijsten bij de instanties kreeg hij maar geen hulp en was hij ten einde raad.

Via een kennis hoorde hij over het Nationaal Zakat Fonds. Alhamdoulillah hebben ze nu eindelijk een eigen woning en een budgetcoach om de financiën zo snel mogelijk op orde te krijgen. NZF heeft geholpen met de inrichting van de nieuwe woning en een opleiding betaalt voor Abdel om zo snel mogelijk aan het werk te gaan en weer voor zijn gezin te kunnen zorgen.‘Alhamdoulillah is onze situatie helemaal veranderd, Jullie hebben ons vertrouwen gegeven en we hebben die met beide handen gegrepen. We zijn keihard bezig met onze toekomst. We zijn heel blij met jullie, Djazakoumoe Allahoe khairan!’

Ben jij klaar om jouw Zakat te betalen?

Wij helpen honderden medemoslims per week. Jouw plicht is hun recht. Sluit je aan bij de duizenden anderen die hun Zakat afdragen via NZF.

Meer om te lezen

De boer met kiespijn

1,5 miljoen Nederlanders vermijden de tandarts vanwege de rekeningen. Wanneer was jij bang voor...

Vragen? Klik hier.