Wat is het woonfonds?
Het Woonfonds is een fonds wat zich richt op hulpvragen die betrekking hebben op de inboedel en andere essentiële items voor een (nieuwe) woning. Dit fonds is bedoeld voor meerderjarige Nederlandse moslims die om verschillende redenen een woning hebben die niet of onvoldoende leefbaar is.
Jij kunt maximaal één keer per drie jaar een aanvraag indienen.
Je titel komt hier
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Wanneer kan ik een aanvraag indienen?
Het Woonfonds ondersteunt mensen die hulpvragen hebben met betrekking tot hun (nieuwe) woning. Het gaat er specifiek om dat essentiële items voor de woning ontbreken, denk aan een bed voor een thuiswonend kind.
Hoe kan ik een aanvraag doen?
Zodra jij een aanvraag wilt indienen voor het Woonfonds, vul jij het online aanvraagformulier in. Het formulier bestaat uit maximaal 5 stappen en duurt ongeveer 5 minuten. Mocht jij een hulpverlener hebben, dan mag jij hem/haar ook in staat stellen om de aanvraag namens jou te doen.
Hoeveel hulp kan ik krijgen?
Het Woonfonds bestaat uit diverse subfondsen. De hoogte van jouw Zakat is afhankelijk van diverse factoren. Behalve dat de hoogte van de Zakat afhankelijk is van het (sub)fonds wat men aanschrijft, oftewel de hulpvraag, is het ook afhankelijk van andere variabelen. Deze vraag kent dan ook geen pasklaar antwoord.
Hoelang duurt het proces?
Zodra jij een aanvraag hebt ingediend duurt het in totaal 4 weken voordat het besluit wordt gedeeld in verband met de vele aanvragen. In die 4 weken vindt de screening plaats en wordt er in sommige gevallen contact met jou opgenomen voor een telefonische intake.
Welke documenten zijn nodig?
– Kopie Paspoort/ID-bewijs
– Bankafschriften laatste 3 maanden (betaal- en spaarrekeningen of beheer en leefrekeningen)
– Overzicht schulden (schuldeisers inclusief bedragen) indien van toepassing
– Aanvullende documenten, waaronder huurcontract (bij het intreden van een nieuwe woning) en/of eventueel urgentieverklaring
– Foto’s en/of filmpje van de woning (woonkamer, keuken, slaapkamer)
Wat als ik niet blij ben met de service?
Als stichting is het Nationaal Zakat Fonds afhankelijk van haar Zakat betalers en de mensen die hun hulpvraag aan het Nationaal Zakat Fonds toevertrouwen. Dankzij hen kunnen wij ons werk doen. We vinden het dan ook belangrijk om goed contact te hebben. Daar hoort zorgvuldig omgaan met klachten en complimenten vanzelfsprekend bij. Heb je een klacht of opmerking, dan willen we dat graag weten. Op deze pagina lees je meer over onze klachtenprocedure.