Vluchten voor geweld en gevaar.

dec 29, 2021 | Impact stories

  1. Impact stories
  2. Vluchten voor geweld en gevaar.

Stel je eens voor: je bent een universitair opgeleide vrouw, hebt een goede baan, kinderen en je besluit alles achter te laten voor een betere toekomst. Vluchten omdat je man niet goed voor je is. Vluchten voor geweld en gevaar.

Dit verhaal gaat over Alena. Een krachtige moeder van drie jonge kinderen die een aantal jaar geleden, via zeven verschillende landen, terecht kwam in Nederland. Een onbekend land, geen familie en ook de Nederlandse taal was niet altijd gemakkelijk te leren. Ze moest, ondanks haar kennis, volledig opnieuw beginnen. Nog steeds is het voor haar ontzettend moeilijk. Ze heeft veel opgeofferd om haar kinderen een gezond en gelukkig leven te schenken en dat blijft ze doen.

Wat haar het meest pijn doet? Dat ze haar kinderen niet alles kan geven waar zij recht op hebben. Denk aan fijne slaapkamers, nette kleding, speeltjes, uitjes etc. Zo durven ze bijvoorbeeld ook geen vrienden thuis uit te nodigen, omdat de kamers in slechte staat verkeren. Alena doet haar best om zo zuinig mogelijk te leven en iedere maand geld over te houden om hun woning in te richten. Helaas is dat door de opgebouwde schulden niet altijd makkelijk.

“We hebben een moeilijke tijd gehad. De kinderen hebben dingen gezien die ze niet hadden mogen zien. Ondanks alles zijn ze wel blij, hebben ze vrienden en doen ze het heel goed op school.”

Op dit moment krijgt Alena nog een uitkering, maar daar wil ze zo snel mogelijk van af. Ze heeft zich ingeschreven voor een studie en moet binnenkort een toelatingsexamen doen. “Ik heb moeilijke situaties gekend, maar Hij hoort mij altijd als ik Hem iets vraag.”

Alena heeft gevraagd om hulp bij haar financiële situatie met als grootste droom om weer vooruit te kijken. Om haar kinderen een waardig leven te bieden waarin ze hun potentie kunnen ontwikkelen, zoals zij dat ook ooit heeft kunnen doen.

Nemen jullie Alena en haar kinderen mee in jullie gebed?

Ben jij klaar om jouw Zakat te betalen?

Wij helpen honderden medemoslims per week. Jouw plicht is hun recht. Sluit je aan bij de duizenden anderen die hun Zakat afdragen via NZF.

Meer om te lezen

De boer met kiespijn

1,5 miljoen Nederlanders vermijden de tandarts vanwege de rekeningen. Wanneer was jij bang voor...

Vragen? Klik hier.