Gorillas, Flink, Getir en armoede…

mrt 7, 2022 | Impact stories

  1. Impact stories
  2. Gorillas, Flink, Getir en armoede...

Wist je dat er armen onder ons gedwongen gebruik maken van deze flitsbezorg-apps? Deze bedrijven kennen wij wel allemaal. Voor velen een genot, omdat je je laatste vergeten boodschappen in 10 minuten nog kunt ontvangen. Een luxe voorziening waar velen gebruik van maken.

Maar dan ga ik je toch een verhaal vertellen… Laatst vertelde Fatma die door een zware tijd gaat dat deze platformen een redding voor haar zijn. Door de €20 korting die je krijgt voor de eerste paar keer dat je gebruik maakt van de apps redt zij het net met haar boodschappen voor zichzelf en haar kinderen. Dit gebeurt in Nederland en het zijn vaak onze buren/vrienden/familieleden die er niets over vertellen. De eerstvolgende keer dat je zo’n app gebruikt, besef je dan dat er ook anderen zijn die de app niet vanuit een luxepositie gebruiken.

Binnen het Nationaal Zakat Fonds ontvangen wij dagelijks meerdere aanvragen via de website nationaalzakatfonds.nl. De aanvragen gaan zo hard dat de Zakat niet toereikend is. Wij helpen de mensen die hun hulpvraag aan ons toevertrouwen niet alleen met de Zakat, maar denken en helpen ook mee aan een duurzame oplossing.

Ben jij klaar om jouw Zakat te betalen?

Wij helpen honderden medemoslims per week. Jouw plicht is hun recht. Sluit je aan bij de duizenden anderen die hun Zakat afdragen via NZF.

Meer om te lezen

De boer met kiespijn

1,5 miljoen Nederlanders vermijden de tandarts vanwege de rekeningen. Wanneer was jij bang voor...

Vragen? Klik hier.