Jouw Zakat verandert levens

 

Jouw Zakat verandert levens

 

Een sterke ummah begint bij jou

Duizenden medemoslims in Nederland worstelen met uitdagingen die we ons nauwelijks kunnen voorstellen. Eindeloze stapels aanmaningen, voedselbanken en  gezinnen die met lege magen naar bed gaan. Hun recht is onze verantwoordelijkheid en dit mogen we niet onderschatten. Allah heeft de Zakat als instrument gegeven om hun situatie te verbeteren. Wat doe jij met jouw Zakat?

Een sterke ummah begint bij jou

Duizenden medemoslims in Nederland worstelen met uitdagingen die we ons nauwelijks kunnen voorstellen. Eindeloze stapels aanmaningen, voedselbanken en  gezinnen die met lege magen naar bed gaan. Hun recht is onze verantwoordelijkheid en dit mogen we niet onderschatten. Allah heeft de Zakat als instrument gegeven om hun situatie te verbeteren. Wat doe jij met jouw Zakat?

Jouw Zakat verplichting is hun recht

Zakat is niet slechts een pilaar; het is een oproep tot actie. Een kans om daadwerkelijk verschil te maken in de levens. Ons doel is helder: Onze mouwen opstropen en pijn verlichten, ademruimte geven, hoop bieden, en samenwerken aan een toekomst waarin iedereen erkent dat hij of zij de sleutel kan zijn tot de oplossing van iemand anders zijn problemen.

“Voorwaar, Allah verandert de toestand van een volk niet totdat zij (het volk) wat in hun eigen zielen is veranderen.” (Koran 13:11)

Levens veranderen met Zakat doen we zo

Dankzij de Zakat hebben we de afgelopen maanden honderden medemoslims bijgestaan op economisch, sociaal, en religieus vlak. Jouw bijdrage maakt het verschil. Samen vormen we een kracht van verandering en solidariteit.

>5.000

Mensen geholpen

€1,8M+

Uitgegeven aan Zakat in Nederland

>8.000

Betalers die hun Zakat toevertrouwden

Verander vandaag iemands leven

Geef jouw Zakat of Sadaqah bewust uit zodat wij hiermee namens jou verder mensen hun levens kunnen veranderen.

Veelgestelde vragen

Wij staan klaar voor al jouw vragen rondom de Zakat.

-
Wie is het Nationaal Zakat Fonds?

NZF neemt als taak op zich om in Nederland de krachten van de Zakat-plichtigen te bundelen, met als doel de moslimgemeenschap te verenigen en te ondersteunen. Hierbij geldt het principe dat de moslimgemeenschap als één lichaam is, waarbij het lijden van een lichaamsdeel het hele lichaam treft. Wij helpen met het berekenen -, collecteren – en verdelen van Zakat lokaal.

Hoeveel Zakat moet ik betalen?

Je bent Zakat-plichtig als jouw vermogen gedurende een islamitisch kalenderjaar boven een minimumbedrag (Nisab) ligt. Van dit vermogen ben jij verplicht 2,5% af te staan. Onze calculator helpt jou met het berekenen van het door jou te betalen bedrag.

Wanneer moet ik Zakat betalen?

Wanneer je één islamitisch kalenderjaar in het bezit bent geweest het minimumbedrag of meer, ben je Zakat-plichtig. Bijvoorbeeld: stel je bezit op 1 Ramadan 1440 over het minimumbedrag of meer, dan ben je pas Zakat-plichtig als jouw bezit op 1 Ramadan 1441 nog steeds boven dit minimumbedrag ligt. Indien jouw bezit na een jaar onder dit minimumbedrag ligt (dus het geld is gedurende het jaar uitgegeven), dan ben je níet Zakat-plichtig.

Wordt mijn Zakat goed besteed?

Zeker. Dit is een belangrijke vraag! Jouw Zakat is niet alleen een verplichte pilaar van je geloof, maar ook een uiting van je diepste zorg voor de gemeenschap. We begrijpen het gewicht van deze verantwoordelijkheid volledig.

Bij ons wordt jouw Zakat uiterst zorgvuldig uitgegeven. We verdelen het over vier specifieke fondsen: het noodfonds, woonfonds, groeifonds, en startfonds. Dit zorgt ervoor dat jouw bijdrage daar terechtkomt waar de nood het hoogst is.

Elke aanvraag doorloopt een grondig proces. We voeren persoonlijke gesprekken en controleren alle benodigde documenten, zoals bankafschriften en identiteitsbewijzen, om te zorgen dat jouw Zakat echt komt waar het hoort en zoals het hoort. Of het nu gaat om het voorkomen van een huisuitzetting en daarmee het bieden van een veilig thuis aan een medemoslima en haar kinderen,  jouw Zakat maakt het verschil.

Wil je meer weten over hoe we jouw Zakat inzetten en de levens die we samen veranderen? Lees hier het volledige proces en zie de impact van jouw bijdrage. Jouw vertrouwen, onze verantwoordelijkheid.

Is NZF betrouwbaar?

Absoluut, het Nationaal Zakat Fonds is jouw betrouwbare partner als het gaat om jouw Zakat. We begrijpen het belang van deze heilige verplichting en jouw behoefte aan zorgvuldigheid en vertrouwen in waar jouw bijdrage naartoe gaat.

Openheid en professionaliteit staat bij ons voorop en wij zetten ons volledig in om jouw Zakat op de meest effectieve manier te besteden. Dit komt tot uiting in de expertise van onze medewerkers, onze jaarlijkse audits, en onze erkenning door middel van een ANBI-status en het CBF keurmerk. We bieden volledige inzicht in hoe jouw bijdragen worden besteed en de impact die we samen realiseren.

Vragen? Klik hier.