Jouw Zakat heeft iemand gered van zelfmoord

jan 23, 2021 | Impact stories

  1. Impact stories
  2. Jouw Zakat heeft iemand gered van zelfmoord

Sara vocht tegen angst en depressies na een zware echtscheiding. Ze worstelde vervolgens om haar gezin bestaande uit 3 kinderen te voorzien van voedsel. Ze dacht steeds vaker aan het beëindigen van haar leven om een einde te maken aan haar situatie. Dit is hoe jouw Zakat Sara uit de armoede heeft geholpen en haar liet zien dat het leven nog steeds de moeite waard is.

Gedurende mijn scheiding had ik niemand waarop ik emotioneel en financieel kon steunen. Mijn gehele familie woonde in Marokko. Ik had geen geld en ik dreigde uit huis gezet te worden. Ik was aan het wachten op mijn uitkering aanvraag. Net toen ik dacht dat het niet erger kon worden, overleed mijn moeder in Marokko. Ik had haar 3 jaar niet gezien, omdat dat niet mocht van mijn ex-man en nu had ik ook geen geld om afscheid van haar te nemen.

NZF beloofde mij te helpen

Mijn sociaal werker bij NZF beoordeelde mijn situatie en besloot dat ik professionele hulpverlening nodig had en noodhulp.

NZF betaalde mijn huur en voorkwam een huisuitzetting en gaf mij 500 euro zodat ik voor mijzelf en mijn kinderen kon zorgen totdat mijn uitkering toegekend zou worden. Daarnaast hielpen zij met een aanvraag bij de voedselbank en werd ik gekoppeld aan professionele hulpverleners die mij konden helpen om mijn leven weer op de rit te krijgen.

Jouw Zakat was mijn uitweg

Voor NZF’s assistentie, kon ik me geen uitweg uit mijn moeilijkheden bedenken. Alles leek zo volkomen hopeloos. Het enige wat ik kon doen, was bidden dat God me zou redden.

Zakat was mijn uitweg. Mijn uitweg uit armoede en depressie. Hun warmte en vriendelijkheid gaf mij een reden om weer het beste uit elke dag te halen. Het was ook de uitweg voor mijn kinderen. Mijn 3 kinderen studeren weer goed en hebben bijna allemaal hun VWO diploma behaald en zij kijken vol positiviteit naar de toekomst.

Als je jouw Zakat nog niet via NZF hebt betaald, doet dat dan. Ik ben het levende bewijs dat hun steun niet alleen levensveranderd is, maar ook levensreddend.

Dit bericht is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Ben jij klaar om jouw Zakat te betalen?

Wij helpen honderden medemoslims per week. Jouw plicht is hun recht. Sluit je aan bij de duizenden anderen die hun Zakat afdragen via NZF.

Meer om te lezen

De boer met kiespijn

1,5 miljoen Nederlanders vermijden de tandarts vanwege de rekeningen. Wanneer was jij bang voor...

Vragen? Klik hier.