Jouw Zakat gaat naar Mehmet

jun 13, 2022 | Impact stories

Mehmet (34) werkt sinds zijn 11e omdat hij opgroeide in een gezin met grote schulden. Dit heeft grote effecten op zijn leven gehad. Het voelde voor hem, als oudste zoon, als plicht om te helpen bij het afbetalen van de schulden van zijn ouders. Hierdoor heeft Mehmet nooit zijn studie kunnen afronden en heeft hij nooit kunnen sparen.

Inmiddels heeft Mehmet zelf een gezin en werkt hij als productiemedewerker bij een groot bedrijf. Ondanks zijn baan, komt hij structureel niet rond en zijn er kleine betaalachterstanden ontstaan. Samen met zijn vrouw en jonge dochter (5), doet hij zijn best om de cirkel van armoede te doorbreken.

Mehmet is in contact gekomen met NZF met de volgende vraag: “Ik weet niet of jullie mij kunnen helpen. Mijn vrouw is zwanger en ziek op dit moment. Ik ben bang dat mijn kinderen hetzelfde meemaken als ik. Ik houd niks over op dit moment. Ik wil graag zoeken naar een nieuwe baan, maar heb hulp nodig”

Waar geldproblemen zijn, is geld vaak ook de oplossing. Maar soms is het een luisterend oor en het aanbieden van een jobcoach.

De aanvraag van Mehmet is er eentje die we niet snel zullen vergeten. Er wordt weleens gezegd: “Wie arm geboren wordt, zal altijd arm blijven”. De islamitische geschiedenis leert ons dat dat niet klopt. Ook het verhaal van Mehmet laat zien dat er altijd mogelijkheden en kansen zijn. En dat het vragen om hulp, hoop biedt. Mede dankzij jou als Zakat-betaler.

Ben jij klaar om jouw Zakat te betalen?

Wij helpen honderden medemoslims per week. Jouw plicht is hun recht. Sluit je aan bij de duizenden anderen die hun Zakat afdragen via NZF.

Meer om te lezen

De boer met kiespijn

1,5 miljoen Nederlanders vermijden de tandarts vanwege de rekeningen. Wanneer was jij bang voor...

Vragen? Klik hier.