Groei- en educatiefonds

Wat is het groei- en educatiefonds?

Het groei- en educatiefonds is een fonds wat zich richt op hulpvragen die betrekking hebben op educatie en/of educatiemateriaal. Het fonds is bedoeld voor meerderjarige Nederlandse moslims die graag hun situatie willen verbeteren door bijvoorbeeld het doen van een studie. Bij dit fonds wordt er ook vanuit gegaan dat mensen zelf ook (financieel) bijdragen aan de studie en dat men openstaat voor (job)coaching.

Jij kunt maximaal één keer per drie jaar een aanvraag indienen.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wanneer kan ik een aanvraag indienen?

Het groei- en educatiefonds ondersteunt mensen in het benutten en/of ontwikkelen van hun potentie. Dit kan gaan over het doen van een studie maar ook het creëren van meer leefruimte met als doel om te groeien. Naast een financieel impuls, zullen we jou ook ondersteunen in het vinden van de juiste begeleiding bij jou in de buurt. Jij kunt hierbij denken aan een jobcoach zodat jij zo snel mogelijk een (passende) baan vindt.

Hoe kan ik een aanvraag doen?

Zodra jij een aanvraag wilt indienen voor het Groei- en Educatiefonds, vul jij het online aanvraagformulier in. Het formulier bestaat uit maximaal 5 stappen en duurt ongeveer 5 minuten. Mocht jij een hulpverlener hebben, dan mag jij hem/haar ook in staat stellen om de aanvraag namens jou te doen.

Hoeveel hulp kan ik krijgen?

Het Groei- en Educatiefonds bestaat uit diverse subfondsen. De hoogte van jouw Zakat is afhankelijk van diverse factoren. Behalve dat de hoogte van de Zakat afhankelijk is van het (sub)fonds wat men aanschrijft, oftewel de hulpvraag, is het ook afhankelijk van andere variabelen, namelijk de inkomsten, jouw toekomstperspectief, de arbeidskansen en eventuele schulden. Deze vraag kent dan ook geen pasklaar antwoord.

Hoelang duurt het proces?

Zodra jij een aanvraag hebt ingediend duurt het in totaal 4 weken voordat het besluit wordt gedeeld. In die 4 weken vindt de screening plaats en wordt er contact met jou opgenomen voor een telefonische intake.

Welke documenten zijn nodig?

– Kopie Paspoort/ID-bewijs
– Bankafschriften laatste 3 maanden (betaal- en spaarrekeningen of beheer en leefrekeningen)
– Overzicht schulden (schuldeisers inclusief bedragen) indien van toepassing
– CV en motivatiebrief 
– Eventueel aanvullende documenten (facturen voor de studie etc.)

Wat als ik niet blij ben met de service?

Als stichting is het Nationaal Zakat Fonds afhankelijk van haar Zakat betalers en de mensen die hun hulpvraag aan het Nationaal Zakat Fonds toevertrouwen. Dankzij hen kunnen wij ons werk doen. We vinden het dan ook belangrijk om goed contact te hebben. Daar hoort zorgvuldig omgaan met klachten en complimenten vanzelfsprekend bij. Heb je een klacht of opmerking, dan willen we dat graag weten. Op deze pagina lees jij meer over onze klachtenprocedure.

Vragen? Klik hier.