Schuldhulpverlener in de schulden, kan dat?

mrt 16, 2022 | Impact stories

  1. Impact stories
  2. Schuldhulpverlener in de schulden, kan dat?

“Ik schaam me diep. Als schuldhulpverlener ben ik zelf in diepe schulden beland.”

Dit is het verhaal van Haya. Een jonge, ambitieuze, alleenstaande moeder van drie jonge kinderen. Haya is werkzaam voor een gemeente waarbij zij diverse mensen ondersteunt met hun financiële vraagstukken. Vlak voor de coronapandemie kwam Haya door haar scheiding in een vervelende situatie terecht waarbij zij met slechts één inkomen de eindjes aan elkaar moest knopen. Dat ging niet. “Van twee inkomen naar één inkomen met hoge vaste lasten is niet te doen.” Door het betalen van de ene rekening, ontstond een achterstand bij een andere. Al vrij snel kwam zij in de schulden terecht.

Haya durfde niet om hulp te vragen. “Ik zou het zelf moeten weten, dit is mijn werk. Mensen helpen met hun financiele zorgen. Als mijn collega’s dit weten, ben ik bang dat ze me nooit meer serieus gaan nemen. Ik schaam me diep.”

In de afgelopen twee jaar zijn er enkele aanvragen gedaan bij het Nationaal Zakat Fonds door mensen, werkzaam als schuldhulpverlener, inkomensconsulent en/of budgetcoach met grote schaamte over hun persoonlijke situaties. Bij het Nationaal Zakat Fonds hoeft niemand zich te schamen. We zijn er voor elkaar.

Ben jij klaar om jouw Zakat te betalen?

Wij helpen honderden medemoslims per week. Jouw plicht is hun recht. Sluit je aan bij de duizenden anderen die hun Zakat afdragen via NZF.

Meer om te lezen

De boer met kiespijn

1,5 miljoen Nederlanders vermijden de tandarts vanwege de rekeningen. Wanneer was jij bang voor...

Vragen? Klik hier.