Jouw Zakat helpt Ahmed zijn leven weer op te bouwen

feb 23, 2021 | Impact stories

  1. Impact stories
  2. Jouw Zakat helpt Ahmed zijn leven weer op te bouwen

Toen Ahmed en zijn gezin gedwongen werden hun huis in het door oorlog verscheurde Syrië te ontvluchten, zag de toekomst er slecht uit. Ahmed slaagde erin na een lange loopreis door verschillende landen om samen met zijn ouders en 8 broertjes en zusjes naar Nederland te komen. Hier is hoe jouw Zakat Ahmed hielp om zijn leven op te bouwen in Nederland.

Als er oorlog uitbreekt dan heb je niet veel tijd om na te denken en te plannen. Je neemt snelle beslissingen en maakt je later zorgen om de gevolgen van het vluchten zoals: waar gaan we wonen? Het enige waar je aandacht naar uitgaat is: overleven.

Toen de oorlog uitbrak in Syrië moesten we snel handelen als gezin. Wij besloten alles achter te laten, niet alleen onze bezittingen maar ook ons sociale leven. In Nederland voelden we ons veiliger ondanks dat het zwaar was dat we niet een eigen huis hadden, maar jaren hebben moeten leven in verschillende asielzoekerscentra.

Een huis dat leeg is

Op een gegeven moment kregen we een huis toegewezen. Dit was prachtig, maar al snel kwamen wij erachter dat het volledig leeg was en wij geen geld hadden om matrassen, een waterkoker of een koelkast te kopen.

God heeft voor ons gezorgd middels jou

En toen hoorde ik over het Nationaal Zakat Fonds. Zij beoordeelden onze situatie en gaven aan dat zij ons financieel zouden gaan helpen met een financiële impuls voor de basisbenodigheden in het huis. Een medewerker van NZF heeft ons zelfs geholpen met het verbouwen. Dankzij de Zakat die je via NZF hebt betaald, kunnen we als gezin beginnen met het opbouwen van het leven dat we ons altijd hadden voorgesteld. Inmiddels spreek ik vloeiend Nederlands en loop ik een technische stage. Mijn andere 8 broertjes en zusjes studeren hard om Nederland mooier te maken.

Ben jij klaar om jouw Zakat te betalen?

Wij helpen honderden medemoslims per week. Jouw plicht is hun recht. Sluit je aan bij de duizenden anderen die hun Zakat afdragen via NZF.

Meer om te lezen

De boer met kiespijn

1,5 miljoen Nederlanders vermijden de tandarts vanwege de rekeningen. Wanneer was jij bang voor...

Vragen? Klik hier.