Een dag van een NZFer

sep 1, 2022 | Impact stories

05:00 gaat de wekker; tijd om God te danken voor een geweldige nieuwe dag waarin er volop mogelijkheden zijn om van waarde te zijn voor Zijn schepselen. Nog even een momentje nemen om te reflecteren.

07:30; net terug van een rondje rennen. Samen ontbijten met iedereen thuis om vervolgens te starten met de werkdag

08:30 – 14:00; eerst de binnenkomende hulpvragen oppakken, rondje bellen met partners en zelf word je ook vaak gebeld door hulpverleners of hulpbehoevenden. De ene keer is het iemand die een luisterend oor wil, omdat hij net dakloos is geworden. De andere keer is het een medemens die op het randje staat van het plegen van zelfmoord. Wat zij allemaal gemeen hebben is dat zij op zoek zijn naar warmte en compassie. En als NZF’er moet je jezelf iedere keer ondanks de heftigheid uitdagen om het warme bad voor hen te zijn en hen echt verder te helpen.

14:00; een wandeling om even te resetten en weer scherp te stellen wat de purpose is. Bidden en God bedanken voor de zegening dat wij de helpende hand mag toereiken aan een ander.

14:30 – 18:00; verder waar je was gestopt en daarnaast ook een innovatieve oplossing uitwerken die je bespreekt met een collega waarmee een uitdaging echt opgepakt kan worden. Want zonder innovatie doe je morgen hetzelfde en kom je niet vooruit.

18:00 – 20:00; avondeten, de was draaien en wat stofzuigen

21:00; toch nog reageren op een e-mail of WhatsApp van iemand die intens verdrietig is.

22:00; Allah danken voor de dag en nu goed slapen om morgen het nog beter te doen.

Wil jij deel uitmaken van dit team? Er is een mogelijkheid om aan te sluiten als sociaal werker. Reageer vóór 12 september. Lees hier meer.

Ben jij klaar om jouw Zakat te betalen?

Wij helpen honderden medemoslims per week. Jouw plicht is hun recht. Sluit je aan bij de duizenden anderen die hun Zakat afdragen via NZF.

Meer om te lezen

De boer met kiespijn

1,5 miljoen Nederlanders vermijden de tandarts vanwege de rekeningen. Wanneer was jij bang voor...

Vragen? Klik hier.