Amina moest vluchten uit Afghanistan

sep 30, 2021 | Impact stories

  1. Impact stories
  2. Amina moest vluchten uit Afghanistan

Jaren geleden vluchtte Amina samen met haar man vanuit Afghanistan naar Nederland. Op weg naar een goede toekomst voor zichzelf en de kinderen.

In Nederland aangekomen hebben ze het financieel altijd moeilijk gehad. Geen diploma’s op zak en een familie in het buitenland die onderhouden moest worden. Haar man werkte als taxichauffeur en samen probeerden ze iedere maand de eindjes aan elkaar vast te knopen.

Totdat hij ziek werd..

Hij moest noodgedwongen stoppen met werken en om die reden ontvingen zij een bijstandsuitkering. Al vrij snel werd duidelijk dat haar man niet lang meer te leven had. Via een islamitisch geestelijk verzorger van het ziekenhuis, kwam Amina in contact met het Nationaal Zakat Fonds. Haar man bleek namelijk geen uitvaartverzekering te hebben, liet schulden na en Amina had veel zorgen om de toekomst.

Inmiddels is Amina’s man komen te overlijden (Moge Allah hem genadig zijn). Hij laat naast Amina nog twee jonge kinderen achter. ‘De mens is zwak geschapen, maar ik heb vertrouwen in Allah swt. Hij zal mij geduld schenken’, aldus Amina.

Met jouw Zakat kan Amina haar belangrijkste kosten dekken, rouwen en langzamerhand werken aan haar toekomst. Jouw Zakat hielp Amina niet alleen in haar financiële lasten. Jouw Zakat heeft haar het warme gevoel gegeven dat we één grote familie zijn en dat we er voor elkaar zijn. Het verlies is opgevuld met warmte en liefde van duizenden familieleden. De Zakat verbindt ons met elkaar.

Ben jij klaar om jouw Zakat te betalen?

Wij helpen honderden medemoslims per week. Jouw plicht is hun recht. Sluit je aan bij de duizenden anderen die hun Zakat afdragen via NZF.

Meer om te lezen

De boer met kiespijn

1,5 miljoen Nederlanders vermijden de tandarts vanwege de rekeningen. Wanneer was jij bang voor...

Vragen? Klik hier.