Startfonds

Wat is het startfonds?

Het Startfonds richt zich op mensen die nieuw zijn in Nederland met een urgente hulpvraag. Jij bent de taal en het Nederlandse systeem nog aan het leren en jij zit in financiële moeilijkheden.

Het is op dit moment erg druk. Dat betekent dat de wachttijd op dit moment maximaal 6 maanden is en dat jouw aanvraag later in behandeling zal worden genomen. Houd er rekening mee dat het Zakat-bedrag wat jij mogelijk ontvangt een bescheiden bijdrage is welke niet altijd voldoet aan jouw wens of verwachting.

الوضع مزدحم في الوقت الحالي. وهذا يعني أن وقت الانتظار في الوقت الحالي يصل إلى ما يصل إلى 6 أشهر، وسيتم معالجة طلبك في وقت لاحق. يرجى مراعاة أن مبلغ الزكاة الذي قد تتلقاه قد يكون مساهمة متواضعة وقد لا يلبي دائمًا توقعاتك أو رغباتك.

Lees goed welke documenten benodigd zijn. Als het niet volledig is, duurt het proces langer. Je kunt maximaal 1 keer een aanvraag indienen op dit fonds.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wanneer kan ik een aanvraag indienen?

Het Startfonds ondersteunt statushouders die nog in het AZC wonen. Als jij door jouw huidige situatie niet vooruit kan komen en mee kan doen in Nederland, dan mag jij beroep doen op het Startfonds. De ondersteuning is niet enkel financieel van aard.

Hoe kan ik een aanvraag doen?

Zodra je een aanvraag wilt indienen voor het Startfonds, vul je het online aanvraagformulier in. Het formulier bestaat uit maximaal 5 stappen en duurt ongeveer 5 minuten. Het formulier is in het Nederlands. Mocht je een hulpverlener hebben, dan mag je hem/haar ook vragen om de aanvraag namens jou te doen.

Hoeveel hulp kan ik krijgen?

Het Startfonds bestaat uit diverse subfondsen. De hoogte van jouw Zakat is afhankelijk van diverse factoren. Behalve dat de hoogte van de Zakat afhankelijk is van het (sub)fonds wat men aanschrijft, oftewel de hulpvraag, is het ook afhankelijk van andere variabelen, namelijk jouw inkomsten en jouw behoeften. Deze vraag kent dan ook geen pasklaar antwoord.

Hoelang duurt het voordat ik hulp krijg?

Zodra jij een aanvraag hebt ingediend duurt het maximaal 4 weken voordat het besluit wordt gedeeld in verband met de vele aanvragen. In die 4 weken vindt de screening plaats en wordt er in sommige gevallen contact met jou opgenomen voor een telefonische intake.

Welke documenten zijn nodig?

– Kopie voorkant verblijfsvergunning
– Kopie achterkant verblijfsvergunning
– Bankafschriften laatste 3 maanden
– Een document waar jouw naam en BSN-nummer op staat vermeld
– Indien van toepassing: een brief waar ouw naam, adres en datum op staat vermeld (niet ouder dan 14 dagen)

De documenten dienen in een PDF-formaat (geen screenshots!) te worden aangeleverd en facturen van schulden mogen niet ouder zijn dan 14 werkdagen.

 

Wat als ik niet blij ben met de service?

Als stichting is het Nationaal Zakat Fonds afhankelijk van haar Zakat betalers en de mensen die hun hulpvraag aan het Nationaal Zakat Fonds toevertrouwen. Dankzij hen kunnen wij ons werk doen. Wij vinden het dan ook belangrijk om goed contact te hebben. Daar hoort zorgvuldig omgaan met klachten en complimenten vanzelfsprekend bij. Heb jij een klacht of opmerking, dan willen wij dat graag weten. Op deze pagina lees jij meer over onze klachtenprocedure.

Vragen? Klik hier.