Lage kostenbeleid

Kosten voor de organisatie

Kosten maken is onvermijdelijk. ICT, bureaus, telefoon om behoeftigen te bellen: dat en nog veel meer hebben we nodig om ons werk te kunnen doen. En eerlijk? Daar balen wij soms best van. Want al die dingen kosten geld. Dit geld zouden wij liever willen besteden aan één van onze fondsen (noodfonds, woonfonds, startfonds, groei-en educatiefonds) om mensen te helpen. Daarom regelen wij zo veel mogelijk via sponsoren (bijv. Salesforce, Microsoft) en mensen die Sadaqah geven, houden we salarissen laag en werken we, met uitzondering van 3 werknemers, volledig met vrijwilligers. Meer dan 50 prachtige zielen die zich geheel kosteloos inzetten.

Zakat gaat volledig naar de doelstellingen

De Zakat heeft 8 categorieën waaraan het besteed dient te worden. Één van de categorieen betreft diegene die de Zakat administreren. De geleerden staan het toe om 12,5% van de Zakat hieraan te alloceren. Binnen NZF hanteren wij het beleid om dit percentage zo laag mogelijk te houden met een maximum van 10%. Wij proberen zoveel mogelijk Sadaqah te collecteren om de kosten te dekken die gepaard gaan met het uitgeven van de Zakat. In 2022 werd maximaal 10% van de Zakat gealloceerd aan de categorie die Allah heeft vastgesteld: Diegene die Zakat administreren. Dit komt ook ten goede van de doelstellingen aangezien het onze sociaal werkers zijn die helpen met het vinden van duurzame oplossingen voor de mensen die hulp nodig hebben.

Sadaqah voor de organisatielasten

Wat valt er precies onder het begrip ‘kosten’? Dit zijn alle noodzakelijke kosten om onze hoge kwaliteitsstandaarden te waarborgen en verdere groei mogelijk te maken. Salarissen van medewerkers bijvoorbeeld, of kosten die we maken om fondsen te werven. Maar ook kantoorartikelen en telefoonkosten. Hierin blijven wij ver onder de norm van het CBF-keurmerk. Iedere euro die wij uitgeven zorgt ervoor dat er minstens 18 euro aan Zakat wordt binnengehaald en nog meer mensen geholpen kunnen worden.

Omdat wij jouw Zakat zo impactvol mogelijk willen uitgeven, bieden wij mensen de mogelijkheid om op de website vrijwillige Sadaqah te geven om hiermee de kosten te dekken.

Lees ons jaarverslag hier

Ons jaarverslag wordt jaarlijks opgesteld door de accountant en geeft jouw een inkijk in de impact die we samen maken. 

Vragen? Klik hier.