Gebedstijden Zuid-Holland

 

Vind hier de gebedstijden voor jouw stad

Op zoek naar gebedstijden van een plaats in Zuid-Holland? Nationaal Zakat Fonds heeft alle grote plaatsen in Zuid-Holland met de actuele gebedstijden voor jou op een rij gezet.

Ramadan: een feest voor iedereen?

De Ramadan is dus een bijzondere maand, maar voor sommige mensen is de ramadan ook een extra moeilijke tijd. Bijvoorbeeld omdat ze geen volwaardige maaltijd op tafel kunnen toveren, of omdat ze ver weg van hun thuis en hun dierbaren zijn en in eenzaamheid leven. Dit speelt zich helaas nog steeds af in Nederland. In deze maand van zelfbeheersing, bescheidenheid, saamhorigheid en liefdadigheid is het dan ook belangrijk om meer te delen met deze mensen die vaak worden vergeten en hen allemaal mee te nemen in je smeekbeden.

Hoe worden de gebedstijden berekend?

Omdat Shuruq en Maghreb iedere dag verschillend zijn, zijn de gebedstijden dat ook. Alle gebedstijden moeten namelijk worden bepaald aan de hand van de stand van zon. Daarnaast verschilt de stand van de zon t.o.v. van de aarde per seizoen. Om die reden zijn er verschillende methoden ontwikkeld om de juiste gebedstijden te berekenen. In Nederland worden ook verschillende methodes gebruikt. Zo zijn er de Muslim World League (MWL) methode, de Islamic Society of North America (ISNA) en sinds 2019 een nieuwe methode: de methode van Islamic Center Aachen. Deze laatste methode wordt veel in de regio Haaglanden en Utrecht gebruikt. Lees meer over de gebedstijden en methodes.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de Ramadan of Zakat? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Vragen? Klik hier.